Rodenticidele , denumite si raticide, sunt o categorie de produse chimice pentru combaterea  daunatorilor, in speta a rozatoarelor soareci si sobolani.

Raticidele au la baza substante active anticoagulante care actioneaza prin blocarea mecanismelor de coagulare a sangelui din corpul animalului, provocandu-i acestuia o hemoragie generalizata, astfel incat animalul moare in intervalul de 3 - 8 zile de la ingerarea dozei letale. S-a observat totusi o moarte mai rapida,  2 - 3 zile, in cazul in care animalul consuma o cantitate mai mare de raticid.

Raticidele se pot prezenta sub diferite forme: cerat, pasta, pellet, cuburi parafinate de diferite dimensiuni. Utilizarea si selectia tipului de raticid se face in functie de locul unde se doreste a se face tratamentul. Daca se face tratament la exterior se recomanda utilizarea statiilor de intoxicare, pentru a proteja si pastra raticidele cat mai bine. De asemenea in locurile cu umiditate excesiva cele mai bune raticide sunt cele ce contin parafina (au o textura cerata).


Lipio capcana cu lipici pentru insecte si soareci
2,53 Lei

Lipio capcana cu lipici pentru insecte si soareci Capcana Lipio reprezinta o modalitate eficienta im.....

Momeală raticidă sub formă de granule 150 grame
11,66 Lei

CARACTERISTICI:DEVIL TOP SENSITIVE GRAU este o momeala rodenticida , gata pregatita,sub forma de gra.....

Momeală raticide sub formă de pastă 150 grame
11,93 Lei

CARASTERISTICI:DEVILTOP SENSITIVE PASTA FLUO este o momeala rodenticida , gata de folosire , sub for.....